- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
moc mě mrzí, že jdu pryč a nemůžu pokračovat v zajímavostech naší kuchyně, jen bych ráda nadhodila ještě jednu méně známou polévku, tu tam asi teda nebudou nabízet jako krajovou, ale kvasnicová polévka je taky senzační a snadná! Ale musí na to být dobré vážené kvasnice, ne ty kostky. Na másle upražit cibulku, na to hodit asi 10 dg rozdrobených kvasnic, smažit až to zhoustne a odpaří se voda, pak zalít vývarem anebo vodou s bujonovou kostkou. Osolit a opepřit podle chuti a na závěr hodně zelené nati. Kdo chce, může zahustit pohankou nebo ovesnými vločkami. S chlebovými krutonky je to zdravá bašta. Tak se tu mějte a dobře si navařte!
A jej, tak tu jsem od detstvi nesnasela. Vadil mi uz ten zapach kvasnic pri priprave a odmitala jsem prijit ke stolu.
jen to mám do jeseníků z prahy trochu daleko
ále nééé, u nás je všude kousek, záleží, jak tam chceš jet.
Myslím si, že Vozkova polévka je normální panádlová polévka a tak to bude asi se všemi jídly, jejichž názvy budou vyžadovat vysvětlení v závorce. Proč se každý snaží pojmenovávat známá jídla jinak? To bude návštěvníky leda mást.