Diskuze

Cizí výrobci parazitují na olomouckých tvarůžcích. Vyrábějí napodobeniny

Zákazník, který v obchodě hledá olomoucké tvarůžky, může snadno sáhnout vedle. Místo tradiční pochoutky z Loštic si může odnést ze supermarketu německý výrobek označený jako Jemné tvarůžky, který má velmi podobný obal, avšak není z tvarohu, ale ze syrovátky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Oni sami v těch Lošticích již neví, jak Olomoucký tvarůžek chutnal ! O ceně ani nemluvím, takže tu investici do té nové výrobny si majitelé mohou podle mého ušetřit ! Hlavně že pak budou vykřikovat, že o jejich výrobky přestal být zájem . Odjakživa platí, že kdo chce moc, nemá nic !!!

1 1
možnosti

Nikdo neparazituje, prostě vyrábějí konkurenční výrobek. A jako velký fanoušek tvarůžků musím říci, že v Lošticích konkurenci sami ušlapali cestu. Dnes se dá hovořit o štěstí, pokud narazíte v obchodě na tvarůžky, které se dají jíst - zralé, ale nemazlavé. Většinou jsou právě buď blízko datu spotřeby, ale místo pěkné oranžové barvy a typické vůně jsou bledé, mazlavé a spíše smrdí, nebo jsou mazlavé a uprostřed nezralé. A takové se opravdu nedají jíst. U konkurence jsem se s tímto ke smůle olomouckých tvarůžků nesetkal, takže navíc vzhledem k ceně je volba jasná.

Nicméně stejně doporučuji syreček od Madety - chutná jako něco mezi tvarůžkem a romadúrem, tedy je vynikající, navíc má výživové hodnoty tvarůžku (tedy bez tuku).

4 0
možnosti

J14a77n 48K37ř29í89ž

17. 7. 2014 23:31

Dík za tip!:-)R^

0 0
možnosti

Kdeže jsou poctivé hanácké tvarůžky a tenhle nový nedozralý zvratek, co se za něj vydává. Výrobci-kazíte si značku sami.

2 0
možnosti

radši si dám ty 1%ní tvargle z kauflandu nebo ten jejich zrajicí bílý sýr s kmínem 2 kusy než ten loštický nedozrálý předražený balíček,. kde je vidět uprostřed ještě ten bílý nedozrálý vnitřek - tfuuuj Rv

4 0
možnosti
Foto

no v podstatě souhlasím i když ty supermarkety zrovna nemusím,ale ten bílý nedozrálý vnitřek si pamatuji ze svého dětství někdy na přelomu 70-80let.tehdy pravděpodobně nestačily vyrábět kvůli poptávce a v obchodě se to taky moc neohřálo tak jsme je nechávali dozrát doma v lednici nebo pro urychlení za oknem;-D

0 0
možnosti

Kdyby v A.W. nezneužili svého monopolního postavení na výrobu syrečků, a nenastavili jejich cenu příliš vysoko, skopčáci by se sem se svým syrovátkovým blafem tolik nehrnuli. Holt za blbost se platí.

Kdysi jsem je pravidelně kupoval, cena byla dobrá, ale teď je považuji za zbytečný luxus, to si radši za stejné peníze koupím jiný zrající sýr, také dobrý, ale ve větším množství.

3 0
možnosti

Na to skočí jen ten kdo spase vše co je levné, ani Fernet Božkov se již dnes nenapodobuje.:-)

0 0
možnosti

A proto je fernetů od několika výrobců všude plno...

0 0
možnosti

A nebyly v "Říši" náhodou tvarůžkové sýry už před "revolucí" 89? Jako tady pivní a tam Limburger?

0 0
možnosti

I Francouzi mají svou verzi. Jméno nepamatuji, ale je to cca 30*30*7 cm kvádřík, něco podobného romadůru.. A také řádně uleželé :)

0 0
možnosti

Ke zvyseni sebevedomi dusevne mene nadane casti ceskeho naroda chybi v clanku dulezity udaj (krome o cizokrajnych parazitech a vyrobcich napodobenin), ze svet Cesku ty jedine prave a diky vyjimecnosti hanackych klimatickych podminek i nenapodobitelne tvaruzky zavidi.

1 1
možnosti

Sýr, který nechají zrát 14 dní (možná) a který stojí víc, než 2roky zrající italský Parmigiano-Reggiano, nestojí za povšimnutí. Takový ať si zlatokopové z Hané Narvou tam, kam slunce nesvítí.

1 0
možnosti
Foto

Jak je možné vyrábět tvarůžky ze syrovátky? To je přece samá voda, která odpadá při výrobě tvarohu.

0 0
možnosti