- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
,,Z Francie jsme zvyklí, že tam studenti své názory prosazují, a to i stávkou,“ Občas taky zapalováním a převracením aut, že... pěknej vzor pro žáky... (na středních školách jsou žáci, nikoliv studenti)
Jako důchodce bych s předvedeným sortem jídel v celku spokojen.Salátové lupení bych si odnesl domu,omyl a skonzumoval.
Moje babička nám jako dětem, když jsme si stěžovali na kvalitu jídla ve školní kuchyni, říkávala: "Vállku na vás, všechno byste žrali" Jsem už dalek podobných vyjádření, ale jídla na fotografiích mi připadají být úplně v pořádku. Nevycházejí ty stížnosti dětí spíše z rozmazlenosti dnešních dětí a přehnané náročnosti některých rodičů, přirovnávajících školní jídelnu ke špičkovým restauracím?
chtít aby byly brambory osolené a uvařené mi nepřipadá jako rozmazlenost
Být to v rukou soukromníka tak ve své pobočce, kde má neustále stížnosti a výrazný pokles tržeb by sjednal nápravu v řádnu hodin maximálně dní.
.
Že by někde byl nějaký ten úplateček?
Proč úplateček? Kraj má vlastní vývařovnu (už to slovo je odporné) a má možnost zajistit jí stálý odbyt bez velkých ohledů na kvalitu-peníze platí vlastně sám sobě. Kde je tam prostor na úplatek?
U nás ve školní jídelně mají děti možnost výběru ze dvou jídel, cena je 27,- Kč/oběd. ˇVýběr" vypadá asi takto: a) vepřové kostky na paprice s rýží b) vepřový guláš s knedlíkem. Kolik druhů jídla se vaří? Jeden s variantní přílohou. UHO je standardem i po 28 letech od sametu...
Místo stávky by měli ukázat, jak by to oni uvařili. Jinak mají na výběr. Mohou chodit na obědy za 300 do hospody, tam to rozvařené nebude.
v hospodě mnohdy vaří kuchaři kteří se učili ve školních jídelnách
nerozumím tomu, v dnešní době mají na výběr se spousty hospod v okolí. Když jim nechutná v jídelně tak mají jít jinam. Vedení vývařovny se pak možná zamyslí nad tím proč tam nechodí lidi.
myslíte že v hospodě vaří líp? většinou to jsou jídla podobné kvality
Lidí, kteří to chtějí dělat je čím dál tím méně a jejich kvalita klesá. A až budou mít všichni SŠ a VŠ, obávám se, že to budou muset dělat spíše nekvalifikované síly z jiných zemí, nebo to bude drahé.
80 kč/h není prostě plat který by někoho motivoval pracovat v gastronomii, a dokut se to nezmění tak se nedá čekat že by se situace zlepšila.
Možná, že by stačilo, kdyby ve školní jídelně nevařili z pytlíků a dochucovadel. Hned by to bylo lepší. Na těch těstovinách je k tomu oslizlému stehnu evidentně UHO.
Když neumí uvařit ani brambory a těstoviny tak je používání jídel z pytlíku skoro výhodou. Co jsou platné kvalitní suroviny, když z nich neumí uvařit.