Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Festival jídla zve v Olomouci na exotické speciality i show šéfkuchařů

  6:51aktualizováno  6:51
Na šest desítek restaurací, výrobců delikates, netradičních pokrmů, regionálních specialit či zdravé výživy, ale také vinaře i pivovary, láká o tomto víkendu druhý ročník Garden Food Festivalu, který se koná na olomouckém výstavišti Flora. Kromě jídla a pití ale nabídne také show šéfkuchařů.

Jednou z hvězd Garden Food Festivalu bude v Olomouci stejně jako loni televizní „šéf“ Zdeněk Pohlreich. | foto: Tomáš Frait, MF DNES

Slavnost dobrého jídla a pití navazuje na loňskou úspěšnou premiéru, kdy ke stánkům ve Smetanových sadech zavítalo zhruba deset tisíc lidí. Pro druhý ročník proto organizátoři připravili několik změn, mimo jiné nabídnou více parkovacích míst, rychlejší odbavení u pokladen a směnáren či rozšíření výstavní plochy o několik tisíc metrů čtverečních.

„Po loňských zkušenostech, kdy v jeden okamžik přišlo k branám areálu více než tisíc lidí, jsme zvýšili počet pokladen a směnáren grešlí, zjednodušili odbavení u vchodů a rozšířili výstavní prostor i počet restaurací, kde mohou lidé degustovat jídlo a pití,“ nastínil jeden z organizátorů akce, Dušan Neumann.

„Doufáme, že tak lidem dopřejeme větší pohodlí. Odhadnout návštěvu předem je však nemožné,“ dodal.

Festival jídla bude lákat například na francouzské palačinky, švýcarské sýry, španělskou paellu, italskou porchettu, japonské sushi či maďarská husí játra. Kromě toho zde ale bude možné ochutnat i různé speciální a exotické pokrmy, jako třeba restovaného brouka, grilovaného mečouna, stařené hovězí, antilopí guláš nebo speciální vysokou pizzu.

Chybět však nebudou ani tradiční pokrmy v podobě domácí šunky a klobás, nakládaného selete či tvarůžkových specialit, na své si ovšem přijdou i milovníci sladkostí.

Doprovodný program nabídne show řady šéfkuchařů

Kromě pestré nabídky pochutin čeká návštěvníky také bohatý doprovodný program. Těšit se mohou například na cooking show Haliny Pawlowské, skvělých šéfkuchařů Jana Punčocháře z pražského Grand Cru nebo Romana Loubala z brněnského Borgo Agnese, stejně jako i domácích mistrů kuchařů Přemka Forejta (Entrée restaurant) a Tomáše Levého (Atmosphere restaurant).

Francouzský šéf Anthony Orjollet, který prošel několika michelinskými restauracemi po celém světě a nyní šéfuje podniku Egget v norském Stavangeru, zase představí typickou minimalistickou severskou kuchyni.

Cooking show pak na pódiu vyvrcholí příchodem televizního „šéfa“ Zdeňka Pohlreicha, kterému bude nejprve asistovat miss roku 2008 Eliška Bučková a poté se v kuchařském duelu utká s předním olomouckým kuchařem Jaroslavem Klárem.

Kompletní program a informace o vstupném či parkování je možné najít na internetových stránkách festivalu.

Autoři: ,






Hlavní zprávy

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.