Diskuze

Jeseníky objevují zapomenuté chutě, restaurace nabídnou dobová jídla

Majitelé restaurací v Jeseníkách připravují pro návštěvníky, kteří do hor přijedou v létě, unikátní kulinářský zážitek. V rámci neobvyklého festivalu totiž budou během sezóny podávat pokrmy pod receptů z minulých staletí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

orinka3

29. 4. 2011 9:18
děcka, musím končit

moc mě mrzí, že jdu pryč a nemůžu pokračovat v zajímavostech naší kuchyně, jen bych ráda nadhodila ještě jednu méně známou polévku, tu tam asi teda nebudou nabízet jako krajovou, ale kvasnicová polévka je taky senzační a snadná! Ale musí na to být dobré vážené kvasnice, ne ty kostky. Na másle upražit cibulku, na to hodit asi 10 dg rozdrobených kvasnic, smažit až to zhoustne a odpaří se voda, pak zalít vývarem anebo vodou s bujonovou kostkou. Osolit a opepřit podle chuti a na závěr hodně zelené nati. Kdo chce, může zahustit pohankou nebo ovesnými vločkami. S chlebovými krutonky je to zdravá bašta. Tak se tu mějte a dobře si navařte!;-)

0 0
možnosti

Brundi

29. 4. 2011 9:24
Re: děcka, musím končit

A jej, tak tu jsem od detstvi nesnasela. Vadil mi uz ten zapach kvasnic pri priprave a odmitala jsem prijit ke stolu. ;-D

0 0
možnosti

Brundi

29. 4. 2011 9:14
Vilemovy koblihy

by nebyly spatne... ;-)

0 0
možnosti

kabalenka

29. 4. 2011 8:50
to je pěkný nápad

jen to mám do jeseníků z prahy trochu daleko:-/

0 0
možnosti

orinka3

29. 4. 2011 8:53
Re: to je pěkný nápad

ále nééé, u nás je všude kousek, záleží, jak tam chceš jet.

0 0
možnosti

orinka3

29. 4. 2011 7:57
názvy

Myslím si, že Vozkova polévka je normální panádlová polévka a tak to bude asi se všemi jídly, jejichž názvy budou vyžadovat vysvětlení v závorce. Proč se každý snaží pojmenovávat známá jídla jinak? To bude návštěvníky leda mást.:-/

0 0
možnosti