- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Polská vejce jsou nepoživatelná. Roky je nekupujeme. Na průmyslovou výrobu levných potravin patrně stačí. Je hezké, že vypakujeme vejce samotná. Ale vrátíme také do Polska majolky, tatarky, pečivo, sušenky, zákusky, jídlo ze školních a závodních jídelen? A proč do Polska? Spousta potravin třeba v Lidlu se dělá u nás nebo v Německu z polských surovin.
všechny
Chytrolíne. Zajeď si do Polska a pak kecej. Problém je ten, že Poláci dokáži vyrábět vše, nejen šunty levněji než jiní, tak pokud se poptává po nich šunt, tak ho vyrobí a levněji. Jinak v polských obchodech a dokonce i řetězcích takový blivajz jak u nás není. Třeba naše Tesco je proti tomu polskému jak second hand. U nás pár sojových a náhražkových uzenin. To nepočítám jak zavání hned nebo velmi brzo po koupi. V polsku hodně bohatá nabídka salámů a uzenin alá čabajka, uherák atd. Takové šunty jako gothaj z tesca tam vůbec nevedou. A to za lepší ceny než u nás.
a měla nějakou divnou příchuť. Skončila v popelnici. Stejně tak byly všude brambory z Francie, pro nás nepoživatelné.
ty francozský brambory jsou nej co se daj koupit, jen z nich udělám pořádný smažený brambory a nerozblemcaj se na kaši
je jedno, jaká je cena vejce, je jedno, co dostává slepice jako krmivo. Hlavně, že má o 20 cm více prostoru. Toť EU. Není vůbec důležité, jestli to co jíte, je zdravé, jestli to má odpovídající chuť, hlavně že to je správně zakřivené a hlavně, že je to dovezené ze země, která je závislá na obchodu s některou z bývalých koloniálních mocnosti dnes rozhodujících v EU (Francie pro nechápavé).
Tohle je dnes rozhodující v EU a spokojenost lidí žijících někde na Moravě,Čechách nebo i Polsku a snažících se uživit tím co vyrobí je přece naprosto vedlejší.
proto kupuji vajíčka z podestýlkových chovů, volných výběhů (i když ty moc nejsou k dostání) a z ekochovů...a subjektivně mi chutná víc "šťastné" vajíčko, než klecové vajíčko...
doporučuji se vykašlat na nějaké sady označené jako ekochovy a kupovat si vejce přímo na venkově od chovatelů - naštěstí ještě jsou (za posledních 20 let jsem koupil v obchodě tak max. 40 vajec a nechutnalo mi ani jedno).
Je to jedno jestli to je klecový chov nebo s výběhem, prostě podstatné je, co dostávají jako krmivo. A když si to jednou ozkoušíte a ověříte, tak proč pak chodit jinam?
Ty vajíčka jsou nějak zdrví škodlivá, nebo nejsou šišatá podle příručky ?
Nevyhovující chov má vliv na kvalitu tohoto pokrmu ?
Nebo jde o loby a nějaký konkureční trh ?
Já myslím že v článku je to jasně vysvětlené. Nejde o vejce samotná ale o chov. EU nařídila, že slepice musí mít v kleci víc prostoru a také určité vybavení. Zatímco všechny české chovy to splnily a za spoustu milionů to přestavěly, tak v jiných zemích se na to někteří vykašlali a díky tomu mohou dodávat vejce levněji. Tudíž tohle celé probíhá v rámci ochrany českých chovů před těmi zahraničními, které na příkazy Bruselu kašlou.
No tak to si slepice "zásluhou" EÚ opravdu polepšily >>>mít podle jejich "nových směrnic" k životu plochu ne větší než je plocha běžné krabice od bot tak to už je opravdu přepych >>>moje slepice oxydují od rána do večera na louce zhruba 300 x 400m což je v přepočtu 12 000 000 00 cm čtverečních>>> no,jen aby nedošla ke mně nějaká komise z EÚ nezistila že životní prostor slepice z toho důvodu nesplňuje normy EÚ a mám po ptákách ? ! ? !