Diskuze

Olomoucké kavárny při testu neohromily, někde neznají základní pravidla

Přepálená káva v espressu či kapučíno připravené proti všem pravidlům. Jak se ukázalo při testu MF DNES, i to lidem servírují některé kavárny v centru Olomouce. Problémem jsou pak někde i špatně nastavené či nečištěné mlýnky. Kavárny v testu hodnotili čeští mistři v přípravě kávy a řada z nich si příliš dobré vysvědčení neodnesla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FR

Café '87 :)

tak kafé nic moc, už rozumím proč paní majitelce vadila konkurence v podobě Kofi-Kofi, ono vlastně i Palačinkola jí dělají evidentně problém..

Korupce a nerovná hospodářská soutěž vládne ostatně Olomouci dávno aneb.. "Raději podpořím zavedenou firmu.." jak by řekl I.V. (TOP09)

0 0
možnosti
SK

Frajer libovej, na co si to hraje? Diskuze o velikosti hrnku na úrovni osmáka: "Heč, já jsem byl v létě v itálii a naučil jsem se kam kušnit o kafi!" V české republice je "picolo" roky zažitý výraz a pokud ho tenhle pingl odmítá akceptovat, může jít klidně doplňovat zboží do tesca, kvalifikace "baristy" tam snad stačit bude.

A ještě jedna věc. Chápu, že chce být světovej, aby si o něm někdo nemyslel, že je obyčejnej číšník, kterej obsluhuje stroj na kafe, ale výraz "crema" a hlavně skloňování tohoto slova je na blití. Chlapeček zapomněl, čemu se u nás říká pěna?

Souhlasím, že s kávou to u nás není žádná sláva, ale tihle rádobysvětáci jsou k smíchu.

2 14
možnosti
MZ

Ted jste se spis ztrapnila vy... Pena a crema je prece neco jineho. A u espressa nehraje roli velikost salku, ale mnozstvi vody, ktere protece kavovarem. Pokud tomu nerozumite, tak nekritizujteRv

11 0
možnosti
JL

J27i21ř82í 95L81u27ž14n63ý

12. 11. 2012 13:23

Diskuze a hodnocení kvality kávy je na místě, ale nechápu ostavec týkající se velikosti porcí a názvů - podle vlastních zkušeností vím, že naprostá většina mých přátel(spíš všichni) dává přednost větším šálkům a espresso v italském slova smyslu není náš "šálek kávy". Kavárny v Olomouci nejsou zavedeny na italské návštěvníky - no a co má být.

Piccolo je český výmysl, v Itálii by nikdo netušil o co jde

Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/test-olomouckych-kavaren-2012-dpw-/olomouc-zpravy.aspx?c=A121108_155743_olomouc-zpravy_stk

4 0
možnosti
KJ

Podle mě nejlepší kávu v Olomouci dělají v pražírně Kafé Codo.

1 0
možnosti
TJ

naprosto souhlas, vždy když jdu do města zastavím se tam na preso to go

0 0
možnosti
VS

Dokud nezačnou provozovatelé hospod, kaváren a restaurací sami ve vlastním zájmu aktivně zkoumat, co je správně a co ne, a co v jejich oboru znamená kvalita, zůstanou navždy v iluzi, že je všechno v pořádku, když jim jejich produkt zákazníci kupují a nevracejí. Lidé s prominutím sežerou všechno. Zvláště pak někde a zvláště pak někteří.

Díky, kolegové baristé!

! http://www.piccoloneexistuje.cz !

17 0
možnosti
PS

P89e98t69r 61S72o79j37k52a

11. 11. 2012 15:13

Bude to vypadat jako rodinná diskuse:-), ale považuji se za milovníka dobré kávy a v Olomouci je to trochu problém. Místní kavárníci žijí v představě, že "ono to přece stačí". Mnohokrát jsem v OL vrátil kávu..., ale přesto si myslím, že se pořád řadí k tomu lepšímu, co v českých městech máme (když nepočítám Prahu).

3 0
možnosti