- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Café '87 :)
tak kafé nic moc, už rozumím proč paní majitelce vadila konkurence v podobě Kofi-Kofi, ono vlastně i Palačinkola jí dělají evidentně problém..
Korupce a nerovná hospodářská soutěž vládne ostatně Olomouci dávno aneb.. "Raději podpořím zavedenou firmu.." jak by řekl I.V. (TOP09)
Frajer libovej, na co si to hraje? Diskuze o velikosti hrnku na úrovni osmáka: "Heč, já jsem byl v létě v itálii a naučil jsem se kam kušnit o kafi!" V české republice je "picolo" roky zažitý výraz a pokud ho tenhle pingl odmítá akceptovat, může jít klidně doplňovat zboží do tesca, kvalifikace "baristy" tam snad stačit bude.
A ještě jedna věc. Chápu, že chce být světovej, aby si o něm někdo nemyslel, že je obyčejnej číšník, kterej obsluhuje stroj na kafe, ale výraz "crema" a hlavně skloňování tohoto slova je na blití. Chlapeček zapomněl, čemu se u nás říká pěna?
Souhlasím, že s kávou to u nás není žádná sláva, ale tihle rádobysvětáci jsou k smíchu.
Ted jste se spis ztrapnila vy... Pena a crema je prece neco jineho. A u espressa nehraje roli velikost salku, ale mnozstvi vody, ktere protece kavovarem. Pokud tomu nerozumite, tak nekritizujte
Diskuze a hodnocení kvality kávy je na místě, ale nechápu ostavec týkající se velikosti porcí a názvů - podle vlastních zkušeností vím, že naprostá většina mých přátel(spíš všichni) dává přednost větším šálkům a espresso v italském slova smyslu není náš "šálek kávy". Kavárny v Olomouci nejsou zavedeny na italské návštěvníky - no a co má být.
Piccolo je český výmysl, v Itálii by nikdo netušil o co jde
Podle mě nejlepší kávu v Olomouci dělají v pražírně Kafé Codo.
naprosto souhlas, vždy když jdu do města zastavím se tam na preso to go
Dokud nezačnou provozovatelé hospod, kaváren a restaurací sami ve vlastním zájmu aktivně zkoumat, co je správně a co ne, a co v jejich oboru znamená kvalita, zůstanou navždy v iluzi, že je všechno v pořádku, když jim jejich produkt zákazníci kupují a nevracejí. Lidé s prominutím sežerou všechno. Zvláště pak někde a zvláště pak někteří.
Díky, kolegové baristé!
Bude to vypadat jako rodinná diskuse, ale považuji se za milovníka dobré kávy a v Olomouci je to trochu problém. Místní kavárníci žijí v představě, že "ono to přece stačí". Mnohokrát jsem v OL vrátil kávu..., ale přesto si myslím, že se pořád řadí k tomu lepšímu, co v českých městech máme (když nepočítám Prahu).